Getty Images
Deze lekkere preisoep heeft een bereidingstijd van 0-15 minuten en is ideaal voor de balansdag.
Ingrediënten
1 dunne prei
½ kruimig kokende aardappel
Mespunt tijm
2 dl bouillon
50 gram gerookte forel
2 bruine soepstengels
Bereiding
- Maak de prei schoon.
- Snijd wat hele fijne ringen prei en bewaar ze voor garnering. Snijd de rest van de prei in ringen.
- Schil het stukje aardappel en snijd het in blokjes.
- Kook de prei met de aardappelblokjes en de tijm in de bouillon in 20 minuten gaar.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
- Roer er de achtergehouden ringen prei door en breng de soep weer aan de kook.
- Verdeel de forel in stukjes.
- Schenk de soep in 2 borden of kommen en leg de stukjes forel er op.
- Geef er soepstengels bij.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht entrecotes met kruidenjus, witlof en aardappelen.
Allergie info:
Vervang de soepstengels door toast, crackers of reepjes geroosterd brood die passen in het dieet.
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 70 kcal | |
Eiwit | 6 gram | |
Koolhydraten | 8 gram | |
Vet | 2 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 1 gram |
Bron
- Voedingscentrum