Siciliaans buitendiner.
Hoofdgerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 15-30 minuten.
Ga terug naar het weekmenu!
Ingrediënten
- 200 gram kerstomaatjes
- 2 eetlepels olie
- ½ eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 (zoete) ui
- 100 gram parmaham
- 300 gram doperwten (diepvries)
- 100 gram ricotta
- 4 vellen lasagne
Bereiding
- Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan met een antiaanbaklaag.
- Bak hierin de kerstomaatjes in een paar minuten zacht.
- Roer de basterdsuiker met 1 eetlepel water en de balsamico door elkaar. Doe dit bij de tomaatjes en warm het nog even door.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Snijd de ham in reepjes.
- Fruit de ui in de rest van de olie zacht.
- Bak de ham kort mee.
- Voeg de doperwtjes toe en laat ze ontdooien.
- Meng er de ricotta door.
- Kook de lasagnevellen in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Leg ze op borden en leg op een helft van de lasagne een deel van het doperwtmengsel. Vouw de andere helft van de lasagne er over.
- Schep de rest van de vulling en de warme kerstomaatjes er naast.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 530 kcal | |
Eiwit | 30 gram | |
Koolhydraten | 60 gram | |
Vet | 15 gram | |
Verzadigd vet | 4 gram | |
Vezels | 10 gram |
Ga terug naar het weekmenu!
Bron
- Voedingscentrum