Zondag: Reuze ravioli met erwtjes, ham en kerstomaatjes

Siciliaans buitendiner.

Hoofdgerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 15-30 minuten.

Ingrediënten

  • 200 gram kerstomaatjes
  • 2 eetlepels olie
  • ½ eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 (zoete) ui
  • 100 gram parmaham
  • 300 gram doperwten (diepvries)
  • 100 gram ricotta
  • 4 vellen lasagne

Bereiding

  • Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan met een antiaanbaklaag.
  • Bak hierin de kerstomaatjes in een paar minuten zacht.
  • Roer de basterdsuiker met 1 eetlepel water en de balsamico door elkaar. Doe dit bij de tomaatjes en warm het nog even door.
  • Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  • Snijd de ham in reepjes.
  • Fruit de ui in de rest van de olie zacht.
  • Bak de ham kort mee.
  • Voeg de doperwtjes toe en laat ze ontdooien.
  • Meng er de ricotta door.
  • Kook de lasagnevellen in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Leg ze op borden en leg op een helft van de lasagne een deel van het doperwtmengsel. Vouw de andere helft van de lasagne er over.
  • Schep de rest van de vulling en de warme kerstomaatjes er naast.
Voedingswaarden per persoon
  Recept  
Energie 530 kcal  
  1029 kj 2751 kj
Eiwit 30 gram  
Koolhydraten 60 gram  
Vet 15 gram  
Verzadigd vet 4 gram  
Vezels 10 gram  

Ga terug naar het weekmenu!
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum