Een hoofgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- 20 gram gedroogde paddenstoelen
- 2 sjalotjes
- 2 eetlepels olie
- Ca. 7 dl (groente)bouillon
- 175 gram risottorijst
- 150 gram paddenstoelen
Bereiding
- Was de gedroogde paddenstoelen.
- Week de paddenstoelen 15 minuten in 1 dl heet water.
- Maak de sjalotjes schoon en snijd ze klein.
- Doe de geweekte paddenstoelen in een zeef en van het vocht op.
- Snijd de paddenstoelen in stukjes.
- Zeef eventueel het weekvocht als er zand in zit.
- Fruit de sjalotjes in 1 eetlepel olie glazig.
- Voeg de risottorijst toe en warm dit mee tot alle korrels glanzen.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Giet het weekvocht van de paddenstoelen en 1/3 deel van de bouillon bij de rijst en breng dit aan de kook.
- Voeg als het vocht is opgenomen steeds weer een deel van de bouillon toe.
- Kook de rijst zo in ± 25 minuten gaar.
- Maak intussen de paddenstoelen schoon.
- Bak de paddenstoelen op hoog vuur in de rest van de olie gaar.
- Strooi er een beetje peper en zout over.
- Meng ze met de geweekte paddenstoelen door de risotto.
Menusuggestie
Lekker met een ongepaneerde schnitzel en groene kool.
Hiervoor heb je nodig...
2 ongepaneerde varkensschnitzels
1 eetlepel vloeibare margarine
400 gram groene kool
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | Menu | |
Energie | 440 kcal | 660 kcal |
Eiwit | 10 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 70 gram | 75 gram |
Vet | 10 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 4 gram |
Vezels | 3 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum