Zondag: risotto met paddenstoelen

Een hoofgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.

Ingrediënten
  • 20 gram gedroogde paddenstoelen
  • 2 sjalotjes
  • 2 eetlepels olie
  • Ca. 7 dl (groente)bouillon
  • 175 gram risottorijst
  • 150 gram paddenstoelen

Bereiding

  1. Was de gedroogde paddenstoelen.
  2. Week de paddenstoelen 15 minuten in 1 dl heet water.
  3. Maak de sjalotjes schoon en snijd ze klein.
  4. Doe de geweekte paddenstoelen in een zeef en van het vocht op.
  5. Snijd de paddenstoelen in stukjes.
  6. Zeef eventueel het weekvocht als er zand in zit.
  7. Fruit de sjalotjes in 1 eetlepel olie glazig.
  8. Voeg de risottorijst toe en warm dit mee tot alle korrels glanzen.
  9. Breng de bouillon aan de kook.
  10. Giet het weekvocht van de paddenstoelen en 1/3 deel van de bouillon bij de rijst en breng dit aan de kook.
  11. Voeg als het vocht is opgenomen steeds weer een deel van de bouillon toe.
  12. Kook de rijst zo in ± 25 minuten gaar.
  13. Maak intussen de paddenstoelen schoon.
  14. Bak de paddenstoelen op hoog vuur in de rest van de olie gaar.
  15. Strooi er een beetje peper en zout over.
  16. Meng ze met de geweekte paddenstoelen door de risotto.

Menusuggestie
Lekker met een ongepaneerde schnitzel en groene kool.
Hiervoor heb je nodig...
    2 ongepaneerde varkensschnitzels
    1 eetlepel vloeibare margarine
    400 gram groene kool

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
 Recept
Menu
Energie
440 kcal
660 kcal
Eiwit10 gram
40 gram
Koolhydraten
70 gram
75 gram
Vet
10 gram
20 gram
Verzadigd vet
2 gram
4 gram
Vezels
3 gram
8 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum