Zondag: rode uiensoep

Deze heerlijke uiensoep heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten en het recept is bedoeld voor 2 personen.

Ingrediënten
    300 gram rode uien
    1 eetlepel olie
    1 teentje knoflook
    2 theelepels tomatenpuree
    Mespunt paprikapoeder
    Tijm
    4 dl (groente)bouillon

Bereiding

  1. Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
  2. Fruit de uienringen in de olie glazig.
  3. Voeg peper toe en pers het teentje knoflook er boven uit.
  4. Bak de tomatenpuree kort mee.
  5. Voeg het paprikapoeder, wat tijm en de bouillon toe en breng dit aan de kook.
  6. Laat de soep ± 15 minuten zacht koken.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht papillot met zalm en prei, snijboontjes en röstikoekjes.

Voedingswaarden per persoon
 Recept
Energie
105 kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
10 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
3 gram

 

Auteur