Vandaag op het menu: romige bloemkool-waterkerssoep, asperges met amandelkruimels en gestoofde rabarber.
Romige bloemkool-waterkerssoep
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- Balansdag
- Voorgerecht
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- ½ bosje waterkers
- ½ bloemkool of 200 gram bloemkoolroosjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 3 dl kippenbouillon (van tablet)
- 2 eetlepels koffieroom
- 1 plakje pekelvlees
- 4 sprieten bieslook
- Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
- Verwijder van de waterkers de worteltjes, was de kers en snijd het grof.
- Was de bloemkool en verdeel het in roosjes.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de knoflook.
- Smoor de waterkers kort mee.
- Voeg de bloemkool en de bouillon toe en kook de groente in 10 minuten gaar.
- Pureer de massa met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
- Breng de soep weer tegen de kook aan en maak hem op smaak met peper en de koffieroom.
- Snijd het pekelvlees in reepjes en de bieslook in snippers.
- Roer dit door de soep.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 105 kcal | |
Eiwit | 4 gram | |
Koolhydraten | 3 gram | |
Vet | 8 gram | |
Verzadigd vet | 2 gram | |
Vezels | 3 gram |
Asperges met amandelkruimels
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
- Balansdag
- Groentegerecht
- 600 gram asperges
- 1 sneetje witbrood
- Handje gepelde amandelen
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 theelepels balsamicoazijn
- Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf.
- Kook de asperges in ruim water 8-10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
- Rooster het sneetje brood en verkruimel het.
- Hak de amandelen klein.
- Verwarm de margarine en bak hierin de broodkruimels en de amandelkruimels goudbruin.
- Maak dit mengsel op smaak met peper, een beetje zout en de balsamicoazijn.
- Laat de asperges uitlekken, leg ze op een schaal en strooi de kruimels er over.
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 200 kcal | 390 kcal | ||
Eiwit | 6 gram | 20 gram | ||
Koolhydraten | 15 gram | 40 gram | ||
Vet | 10 gram | 15 gram | ||
Verzadigd vet | 1 gram | 3 gram | ||
Vezels | 3 gram | 5 gram |
Gestoofde rabarber
Informatie- 2 personen
- 15-30 minuten
- Nagerecht
- 400 gram rabarber
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
- 2 kleine schuimkoekjes
- Maak de rabarber schoon en snijd de stelen in stukjes.
- Doe de rabarber met een paar lepels water, de boter en de basterdsuiker in een kleine pan.
- Stoof de rabarber met een deksel op de pan in 5-10 minuten zacht.
- Laat de rabarber lauw of koud worden.
- Verdeel het over 2 schaaltjes en verkruimel de schuimkoekjes er over.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 155 kcal | |
Eiwit | 2 gram | |
Koolhydraten | 20 gram | |
Vet | 6 gram | |
Verzadigd vet | 4 gram | |
Vezels | 3 gram |
Bron
- Voedingscentrum