Zondag: romige bloemkool-waterkerssoep, asperges met amandelkruimels, gestoofde rabarber

Vandaag op het menu: romige bloemkool-waterkerssoep, asperges met amandelkruimels en gestoofde rabarber.

Romige bloemkool-waterkerssoep

Informatie

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • Balansdag
  • Voorgerecht

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • ½ bosje waterkers
  • ½ bloemkool of 200 gram bloemkoolroosjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 3 dl kippenbouillon (van tablet)
  • 2 eetlepels koffieroom
  • 1 plakje pekelvlees
  • 4 sprieten bieslook
Bereiding
  1. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
  2. Verwijder van de waterkers de worteltjes, was de kers en snijd het grof.
  3. Was de bloemkool en verdeel het in roosjes.
  4. Verwarm de margarine en fruit hierin de knoflook.
  5. Smoor de waterkers kort mee.
  6. Voeg de bloemkool en de bouillon toe en kook de groente in 10 minuten gaar.
  7. Pureer de massa met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
  8. Breng de soep weer tegen de kook aan en maak hem op smaak met peper en de koffieroom.
  9. Snijd het pekelvlees in reepjes en de bieslook in snippers.
  10. Roer dit door de soep.
Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie
 105 kcal
Eiwit
 4 gram
Koolhydraten
 3 gram
Vet
 8 gram
Verzadigd vet
 2 gram
Vezels
 3 gram

Asperges met amandelkruimels


Informatie
  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  • Balansdag
  • Groentegerecht
Ingrediënten
  • 600 gram asperges
  • 1 sneetje witbrood
  • Handje gepelde amandelen
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 theelepels balsamicoazijn
Bereiding
  1. Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf.
  2. Kook de asperges in ruim water 8-10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
  3. Rooster het sneetje brood en verkruimel het.
  4. Hak de amandelen klein.
  5. Verwarm de margarine en bak hierin de broodkruimels en de amandelkruimels goudbruin.
  6. Maak dit mengsel op smaak met peper, een beetje zout en de balsamicoazijn.
  7. Laat de asperges uitlekken, leg ze op een schaal en strooi de kruimels er over.
Voedingswaarden per persoon
  Recept
 Menu
Energie
 200 kcal
 390 kcal
Eiwit
 6 gram
 20 gram
Koolhydraten
 15 gram
 40 gram
Vet
 10 gram
 15 gram
Verzadigd vet
 1 gram
 3 gram
Vezels
 3 gram
 5 gram


Gestoofde rabarber

Informatie
  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • Nagerecht
Ingrediënten
  • 400 gram rabarber
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 2 kleine schuimkoekjes
Bereiding
  1. Maak de rabarber schoon en snijd de stelen in stukjes.
  2. Doe de rabarber met een paar lepels water, de boter en de basterdsuiker in een kleine pan.
  3. Stoof de rabarber met een deksel op de pan in 5-10 minuten zacht.
  4. Laat de rabarber lauw of koud worden.
  5. Verdeel het over 2 schaaltjes en verkruimel de schuimkoekjes er over.
Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie
 155 kcal
Eiwit
 2 gram
Koolhydraten 20 gram
Vet
 6 gram
Verzadigd vet
 4 gram
Vezels
 3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum