Vliegensvlug zondagsmenu met wauw-factor
Dit is een recept voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 2 eieren
- 400 gram courgette
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- Oregano
- 1 eetlepel olie
- 75 gram magere salami
Bereiding
- Warm de oven voor op 175° C.
- Schil de aardappelen en rasp ze grof.
- Klop de eieren los.
- Meng de eieren, wat peper en wat zout door de geraspte aardappelen en druk dit in een lage ovenvaste schaal.
- Bak de aardappelen in de hete oven in ca. 10 minuten bruin en gaar.
- Was de courgette en schaaf hem in dunne plakken.
- Maak de ui schoon en snijd hem in halve ringen.
- Verdeel de groente over de aardappelbodem.
- Pers de knoflook uit in een kommetje.
- Voeg peper, een beetje zout, oregano en de olie toe.
- Druppel dit over de groente.
- Snijd de salami in blokjes en verdeel ze over de groente.
- Bak de röstikoek in de hete oven in ± 12 minuten verder gaar.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 470 kcal | |
Eiwit | 20 gram | |
Koolhydraten | 50 gram | |
Vet | 20 gram | |
Verzadigd vet | 6 gram | |
Vezels | 6 gram |
Bron
- Voedingscentrum