Getty Images
Als afsluiter van het weekend een heerlijke salade met druiven en kaas. Dit voorgerecht is in 15 minuutjes klaar en geschikt voor 2 personen. Een heerlijk begin van een nieuwe week.
Ingrediënten
- 4 eetlepels halfvolle yoghurt
- 2 theelepels mosterd
- 1 theelepel citroensap
- bieslook
- klein kropje rode sla of 50 gram rucola
- 1 tros witte en 1 trosje blauwe druiven
- 50 gram oude 30+ kaas
Bereiding
1. Maak een dressing van yoghurt, de mosterd en wat citroensap.
2. Knip royaal de bieslook klein.
3. Maak de sla schoon en pluk het klein.
4. Was de druiven.
5. Verdeel de sla over 2 borden en verdeel er het bieslook en de dressing over.
6. Leg de druiven op en schaaf de kaas er over.
Menusuggestie:
Lekker met als hoofdgerecht lamsvlees in rode wijn, snijbonen en aardappelen.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 205 kcal | |
Eiwit | 10 gram | |
Koolhydraten | 25 gram | |
Vet | 6 gram | |
Verzadigd vet | 4 gram | |
Vezels | 3 gram |
Bron
- Voedingscentrum