Vandaag wordt de lente in huis gehaald. Het voorgerecht is een lekkere spinaziesoep. Het hoofdgerecht is aspergesalade met garnalen. De maaltijd wordt afgesloten met flensjes en abrikozenmoes.
Spinaziesoep
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Balansdag
- Voorgerecht
Ingrediënten
- 1 ei
- 200 gram spinazie
- 1 sjalotje
- ¾ eetlepel vloeibare margarine
- 3 dl groentebouillon
Bereiding
- Kook het ei in 9 minuten hard.
- Was de spinazie.
- Maak het sjalotje schoon en snijd het klein.
- Fruit de sjalot in de margarine met wat peper glazig.
- Voeg de uitgelekte spinazie toe en laat de groente slinken.
- Giet er de bouillon bij en kook de spinazie in een paar minuten gaar.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde soep.
- Pel het ei en hak het klein.
- Verdeel de soep over 2 kommen en strooi het gehakte ei er over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht aspergesalade met garnalen en gebakken krielaardappeltjes.
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 95 kcal | |
Eiwit | 5 gram | |
Koolhydraten | 2 gram | |
Vet | 7 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 1 gram |
Aspergesalade met garnalen
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- Balansdag
- Groentegerecht
Ingrediënten
- 500 gram asperges
- ½ sjalotje
- 6 sprieten bieslook
- 4 takjes (platte) peterselie
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels witte wijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 gram gepelde garnalen
Bereiding
- Schil de asperges en snijd het houtige deel van de onderkant.
- Kook de asperges in ruim water 12-15 minuten.
- Laat de asperges uitlekken en afkoelen.
- Snijd het stukje sjalot heel fijn.
- Maak de kruiden schoon en knip ze klein.
- Meng de sjalot met de kruiden, het citroensap, de wijn, de olie, wat peper en een beetje zout.
- Schep er de garnalen erdoor.
- Verdeel de asperges over 2 borden en schep het garnalenmengsel er op.
Menusuggestie
Lekker met gebakken krielaardappeltjes.
Hiervoor heb je nodig...
400 gram krielaardappelen
1 eetlepel vloeibare margarine
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 215 kcal | 430 kcal | ||
Eiwit | 15 gram | 20 gram | ||
Koolhydraten | 7 gram | 45 gram | ||
Vet | 10 gram | 15 gram | ||
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram | ||
Vezels | 2 gram | 6 gram |
Flensje met abrikozenmoes
Ingrediënten
- 3-4 abrikozen
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels halfvolle kwark
- 2 flensjes
- Poedersuiker
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Nagerecht
Bereiding
- Verwijder het velletje en de pit van de abrikozen en pureer ze met het sinaasappelsap in de keukenmachine met een staafmixer.
- Roer de abrikozenpuree en de vanillesuiker door de kwark.
- Leg de flensjes op 2 borden en verdeel de abrikozenmoes er over.
- Vouw de flensjes dubbel en stuif er wat poedersuiker over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht aspergesalade met garnalen en gebakken krielaardappeltjes.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 220 kcal | |
Eiwit | 10 gram | |
Koolhydraten | 35 gram | |
Vet | 5 gram | |
Verzadigd vet | 2 gram | |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum