Dit nagerecht voor 4 personen heeft een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
1 kg stoofperen
1 dl rode wijn of bessensap
½ pijpkaneel
1 kruidnagel
Stukje citroenschil
50 gram suiker
1 eetlepel maïzena
2 eetlepels custardpoeder
1 eetlepel suiker
2½ dl halfvolle melk
Bereiding
- Schil de stoofperen.
- Houd de peertjes heel en laat het steeltje er aan zitten of snijd de peren in vieren en verwijder het klokhuis.
- Breng de peren met 1 dl water, de wijn of het bessensap, de pijpkaneel, de kruidnagel, de citroenschil en de suiker aan de kook.
- Kook de peertjes in 3-4 uur gaar en rood.
- Bind het vocht van de peertjes met de met water aangemengde maïzena. Laat de stoofperen afkoelen.
- Meng de custard met de suiker en een paar lepels van de melk tot een glad papje.
- Breng de rest van de melk aan de kook en voeg het custardpapje toe.
- Laat de melk al roerend binden.
- Laat de custardsaus onder af en toe roeren afkoelen.
- Geef de custardsaus bij de stoofpeertjes.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht papillot met zalm en prei, snijboontjes en röstikoekjes.
Voedingswaarden per persoon | |
Recept | |
Energie | 275 kcal |
Eiwit | 3 gram |
Koolhydraten | 55 gram |
Vet | 1 gram |
Verzadigd vet | 1 gram |
Vezels | 5 gram |
Bron
- Voedingscentrum