Zondag: Watermeloencooler

Met een beetje citroen.

Nagerecht voor twee personen,
bereidingstijd: 0-15 minuten.

Ingrediënten

  • 1 flinke schijf watermeloen
  • 1 stukje citroenschil
  • 1 dl (vers geperst) sinaasappelsap
  • 6 ijsklontjes  

Bereiding

  • Snijd het vruchtvlees van de meloen uit de schil en verwijder de pitjes. Snijd de meloen in stukken.
  • Houd 2 mooie blokjes achter voor de garnering.
  • Snijd een stukje citroenschil heel fijn en snijd 2 mooie reepjes van de schil. Pureer de meloen met de fijngemaakte citroenschil en het sinaasappelsap fijn.
  • Sla de ijsklontjes in een schone theedoek tot gruis.
  • Doe het ijs in 2 hoge glazen en schenk de vruchtenpuree er op.
  • Steek op de rand van het glas het blokje achtergehouden meloen en garneer met het citroenschilletje.
Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie 70 kcal
Eiwit 2 gram
Koolhydraten 15 gram
Vet 0 gram
Verzadigd vet 0 gram
Vezels 1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum