Met een beetje citroen.
Nagerecht voor twee personen,
bereidingstijd: 0-15 minuten.
bereidingstijd: 0-15 minuten.
Ingrediënten
- 1 flinke schijf watermeloen
- 1 stukje citroenschil
- 1 dl (vers geperst) sinaasappelsap
- 6 ijsklontjes
Bereiding
- Snijd het vruchtvlees van de meloen uit de schil en verwijder de pitjes. Snijd de meloen in stukken.
- Houd 2 mooie blokjes achter voor de garnering.
- Snijd een stukje citroenschil heel fijn en snijd 2 mooie reepjes van de schil. Pureer de meloen met de fijngemaakte citroenschil en het sinaasappelsap fijn.
- Sla de ijsklontjes in een schone theedoek tot gruis.
- Doe het ijs in 2 hoge glazen en schenk de vruchtenpuree er op.
- Steek op de rand van het glas het blokje achtergehouden meloen en garneer met het citroenschilletje.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 70 kcal | |
Eiwit | 2 gram | |
Koolhydraten | 15 gram | |
Vet | 0 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 1 gram |
Bron
- Voedingscentrum