Zondag: zalmtartaar onder knapperig deksel, aardappel-sjalottenpuree, gevulde peer

Getty Images

Vandaag op het menu: zalmtartaar onder knapperig deksel vooraf met als hoofdgerecht aardappel-sjalottenpuree en als nagerecht gevulde peer. Eet smakelijk!

Zalmtartaar onder knapperig deksel

Informatie

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • Voorgerecht

Ingrediënten

  • 100 gram gerookte zalm
  • 12 sprieten bieslook
  • Citroensap
  • 2 kleine aardappelen
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Snijd de gerookte zalm in hele kleine blokjes.
  2. Was de bieslook. Houd 8 sprieten achter voor garnering en knip de rest klein.
  3. Meng de blokjes zalm met de klein geknipte bieslook, wat citroensap en peper.
  4. Schil de aardappelen en snijd ze in luciferdunne reepjes.
  5. Meng er wat peper en een beetje zout door en vorm er 4 platte koekjes van.
  6. Verwarm de olie in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de aardappelkoekjes in ca. 7 minuten gaar en knapperig.
  7. Leg de zalmtartaar in 4 hoopjes op 2 borden.
  8. Dek ze af met een aardappelkoekje en garneer met de achtergehouden bieslook.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht geroerbakte reepjes varkensschnitzel met paddestoelen, aardappel-sjalottenpuree en sperzieboontjes.

Allergie info:
Voor het gebruik van verpakte zalm raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie
 190 kcal
Eiwit
 10 gram
Koolhydraten
 9 gram
Vet
 10 gram
Verzadigd vet
 2 gram
Vezels
 1 gram


Aardappel-sjalottenpuree

Informatie

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • Hoofdgerecht
  • Aardappel-, rijst- of pastagerecht

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 100 gram sjalotten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • ± 1½ dl groentebouillon
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de sjalotten schoon en fruit ze glazig in de olie.
  3. Strooi de basterdsuiker er over en laat de sjalotten met een deksel op de pan 15 minuten stoven.
  4. Maak van de gare aardappelen met hete bouillon een smeuïge puree.
  5. Schep de gestoofde sjalotten door de puree en maak het op smaak met peper en nootmuskaat.

Menusuggestie
Lekker met geroerbakte reepjes varkensschnitzel met paddestoelen en sperzieboontjes.

Hiervoor heb je nodig...

    150 gram ongepaneerde varkensschnitzels
    1 eetlepel olie
    250 gram paddestoelen
    400 gram sperziebonen

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
 Menu
Energie
 275 kcal
 480 kcal
Eiwit
 5 gram
 30 gram
Koolhydraten
 50 gram
 55 gram
Vet
 6 gram
 15 gram
Verzadigd vet
 1 gram
 3 gram
Vezels
 5 gram
 15 gram


Gevulde peer

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • Nagerecht

Ingrediënten

  • 2 bolletjes gember
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 75 gram light roomkaas
  • 2 theelepels witte basterdsuiker
  • 1 rijpe peer

Bereiding

  1. Hak de gember heel fijn.
  2. Meng de gember met de gembersiroop door de kaas en maak het op smaak met wat basterdsuiker.
  3. Schil de peer, halveer hem en verwijder het klokhuis.
  4. Vul de holtes met het mengsel en plaats de helften op bordjes.


Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht geroerbakte reepjes varkensschnitzel met paddestoelen, aardappel-sjalottenpuree en sperzieboontjes.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie
 125 kcal
Eiwit
 5 gram
Koolhydraten
 20 gram
Vet
 3 gram
Verzadigd vet
 2 gram
Vezels
 1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum