Boontjes met geitenkaas en citroenboter

Sperzieboontjes, maar dan anders. Verrassend met tarly, abrikozen en geitenkaas. Gezond en lekker!

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
25

Ingrediënten

  • 1 pak tarly (250 gram)
  • 800 gram sperziebonen
  • 1 zakje pijnboompitten (65 gram)
  • 250 gram geitenkaas
  • 6 abrikozen
  • 25 gram boter
  • 3 el citroensap

Bereiding

1. Tarly koken volgens gebruiksaanwijzing.
2. Sperziebonen schoonmaken en in 8 minuten beetgaar koken.
3. In droge koekenpan pijnboompitten licht roosteren.
4. Geitenkaas in blokjes snijden.
5. Abrikozen wassen en in stukjes snijden.
6. In pan boter verwarmen tot boter bruin wordt, citroensap erdoorheen roeren en heet laten worden.
7. Sperziebonen, kaas en abrikozen door citroenboter scheppen.
8. Op smaak brengen met zout en peper.
9. Sperziebonen bestrooien met pijnboompitten en serveren met tarly.

Voedingswaarden

Energie 
554kcal
Auteur