Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Valtaf.nl. Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.
Ingrediënten
- 4 biefstukjes van ongeveer 100 gram per stuk
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 gram gemengde salade
- 2 rijpe avocado’s
- halve komkommer
- halve ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 eetlepel worcestersaus
- peper en zout
- 1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel citroensap of azijn
- 1 eetlepel mosterd
Bereiding
Verdeel de worcestersaus over de biefstuk. Strooi er vervolgens naar smaak peper en zout over heen. Verhit de olijfolie in een koekenpan en schroei de biefstukjes dicht. Iedere kant heeft ongeveer twee minuten nodig. Haal ze uit de pan en laat de biefstukjes afkoelen. Verdeel de knoflook over de biefstukjes.
Snij de avocado’s in de lengte door, haal de pit eruit en haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snij daarna het vruchtvlees in kleine stukjes. Snij de komkommer eerst in plakjes en vervolgens in kleine stukjes. Meng de avocado, ui en komkommer door de salade. Meng de mierikswortel, mayonaise, citroensap en mosterd door elkaar heen. Breng het geheel vervolgens op smaak met peper en zout. Meng het grootste gedeelte goed door de salade. Houd ongeveer 1 eetlepel apart.
Verdeel de salade over vier borden. Verdeel de biefstuk in gelijke stukken en leg deze boven op de salade. Besprenkel de biefstukjes met de rest van de dressing.