Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Valtaf.nl.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.
Ingrediënten
- een kipfilet van 125 gram
- een (afbak)pitabroodje
- shoarmakruiden (specerijen-kruidenvak supermarkt)
- 1 eetlepel olie
- Saus van:
- 3 eetlepels yogonaise
- 1 teentje geperste knoflook
- Salade van:
- schaaltje sla (ijsberg)
- 3 eetlepels mais uit blik
- een stukje komkommer in blokjes
- kwart paprika in blokjes
- 2 eetlepels halfvolle slasaus
Bereiding
Bak het pitabroodje af volgens de verpakking. Snij de kipfilet in kleine reepjes en kruid deze met de shoarmakruiden. Bak deze in een pan in de olijfolie totdat de kip gaar is. Meng de geperste knoflook door de yogonaise (gebruik evt. 1 eetlepel mayonaise en 2 eetlepels magere yoghurt). Meng voor de salade alle ingrediënten door elkaar. Serveer de shoarma in het brood samen met de knoflooksaus. Serveer de salade apart.