Dit is een indrukwekkend gerecht voor een etentje met gasten. Het vlees wordt verpakt in rijstpapier. Appelmoes smaakt er goed bij. Dit recept komt uit het boek Gezond eten zonder gluten van Allen & Kearney.
Ingrediënten
- 2 varkenshaasjes
- 4 grote vellen rijstpapier
- los geklopt scharrelei om te bestrijken
- appelmoes (zie recept hiernaast)
- Voor de marinade:
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
- 3 eetlepels citroensap
- 3 takjes peterselie
- 1 takje tijm of venkelgroen
- 1 laurierblad
- 1 teentje knoflook, geperst
- zout en vers gemalen zwarte peper
- Voor de vulling van champignons en tijm:
- 50 gram uien, gesnipperd
- 15 gram boter
- 250 gram champignons, fijngehakt
- 4 theelepels verse tijmblaadjes
Bereiding
Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom en laat de varkenshaasjes 3-4 uur marineren.
Maak intussen de vulling. Fruit de ui in de boter glazig. Draai het vuur hoog, schep de champignons in de pan en bak ze mee tot ze kleuren. Voeg dan de tijm toe. Breng op smaak met wat zout en peper.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd de varkenshaasjes in de lengte in en vouw ze open. Bestrooi ze met wat zout en peper. Verdeel de vulling over de varkenshaasjes en vouw ze weer dicht.
Doop twee velletjes rijstpapier 5-10 tellen in heet water. Wees voorzichtig, want de zachte rijstvelletjes scheuren makkelijk. Leg ze overlappend op een schone droge theedoek. Leg er een van de varkenshaasjes op. Vouw het rijstpapier over het vlees en maak er een net pakketje van. Herhaal deze procedure met de resterende velletjes rijstpapier en het tweede varkenshaasje. Leg ze op de bakplaat.
Bestrijk de pakketjes met los geklopt ei en schuif ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Schakel de oventemperatuur terug naar 180 °C en laat nog 30 minuten bakken tot het vlees goed gaar, maar nog wel mals en sappig is en het rijstpapier goudbruin van kleur is.
Serveer de varkenshaasjes in plakken gesneden op voorverwarmde borden en schep er wat appelmoes bij.Voedingswaarden
- Gezond eten zonder gluten