Aantal personen
4
Ingrediënten
- 2 sneetjes witbrood zonder korst
- 20 gram verse peterselie
- 20 gram verse basilicum
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels kappertjes (in ’t zuur, potje)
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 gram gnocchi (koelvak)
- 100 gram walnoten
Bereiding
Week het brood in een paar lepels water. Was de peterselie en de basilicum. Maak het teentje knoflook schoon. Pureer met een staafmixer of in de keukenmachine het geweekte brood met de kruiden, de knoflook, de kappertjes, de mosterd, de olie en 2 eetlepels water tot een saus.
Kook de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Hak de walnoten grof.
Verdeel de gnocchi over 4 borden. Schep de salsa verde er over en strooi de gehakte walnoten er over. Serveer met groentetagliatelli.
pp: 360 kcal, 9 g eiwit, 24 g vet, 3 g verz vet, 25 g koolhydraten, 3 g vezel, - g groente
Recept en foto: Voedingscentrum