Een verantwoorde soep met een Oosters tintje. Zo klaar, makkelijk om te maken en heerlijk van smaak.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30
Ingrediënten
- 2 eetlepel verse koriander, fijngehakt
- 1 kuipje rode currypasta (Conimex)
- peper en zout
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 groentebouillontabletten
- 4 eetlepel volle yoghurt naturel (op kamertemperatuur)
- 1 ui, gesnipperd
- 400 gram winterpeen, geschild en in plakjes
Bereiding
1. Verhit de olie in een (soep)pan en fruit de ui 5 minuten op een halfhoog vuur.
2. Voeg de winterpeen toe en bak 5 minuten mee.
3. Voeg de currypaste toe en bak 1 minuut mee.
4. Verkruimel de bouillontabletten boven de pan en schenk 1 liter warm water bij.
5. Breng de soep aan de kook en kook de winterpeen in 10 minuten gaar.
6. Neem de pan van het vuur af en pureer de soep met de staafmixer.
7. Breng de soep op smaak met peper en zout en schep in (warme)kommen.
8. Schep in elke kom soep een lepel volle yoghurt en bestrooi met koriander.
Wijntip: Oracle Sauvignon Blanc, wit, Zuid-Afrika Droog.
Extra tip: Lekker met ovenvers naan of stokbrood.
Voedingswaarden
Energie
145kcal