Macaroni à la mama

Gezond eten is lekker en verstandig. Je hoeft daarvoor lang niet altijd in kookboeken te duiken. Eigen creaties kunnen net zo voedzaam en verantwoord zijn als de menu's van diëtisten. Daarom vroegen we bezoekers hun lekkerste en gezondste recepten in te sturen. De beste inzendingen vind je hier terug, zoals macaroni à la mama.Gezondheidskeuring van diëtiste Kim Vermeulen "Leuk idee, eieren door de macaroni, maar wel weinig vitamine C. Alleen komkommer is niet voldoende. Voeg bijvoorbeeld paprika en ui toe in dit recept!"

Aantal personen 
2

Ingrediënten

  • 300 gram elleboogjes macaroni
  • 3 of 4 eieren
  • zakje boemboe nasikruiden
  • 350 gram hamblokjes

Bereiding

Wel de boemboe nasi-kruiden volgens de gebruiksaanwijzing in water en laat het even staan. Kook dan de macaroni in ruim kokend water (kijk op de verpakking voor de juiste kooktijd) en bak de hamblokjes in een koekenpan licht aan. Als de kruiden geweld zijn, doe je die in de pan erbij. Bak de eieren door het mengsel rul. Giet de macaroni met koud water af om plakken tegen te gaan.

Doe het ham-kruiden-ei-mengsel en macaroni door elkaar in een ovenschaal en warm dit op in de oven. Bij dit recept kun je een luchtige komkommer-salade eten.

Auteur