Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten

Getty Images

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Nederlandse Obesitas Kliniek.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.

Ingrediënten

  • 400 gram pompoen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 (rode) uien, in ringen
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 3 tomaten, in partjes
  • 2 eetlepels chilipoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 blik (400 gram) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • ½ zakje (à 15 gram) verse munt, in reepjes
  • 300 gram couscous

Bereiding

Pompoen in dikke plakken snijden, dun schillen, pitten verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. In braadplan olie verhitten. Pompoen, ui, courgette, aubergine, tomaat, alle specerijen en 1 theelepel zout erdoor scheppen. Groenten afgedekt op zacht vuur in 20 minuten zachtjes gaarstoven. Af en toe omscheppen. Kikkererwten door groenten scheppen en 10 minuten zachtjes meestoven. Bereid de couscous zoals op de verpakking. Op smaak brengen met zout en peper. Munt erover strooien. Serveren met couscous.

Auteur