Meloen met parmaham en pittige aardbeiensalsa

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Valtaf.nl. Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.

Aantal personen 
4

Ingrediënten

  • 1 galia meloen
  • 180 gram parmaham, in dunne plakken
  • 240 gram aardbeien
  • 1 theelepel suiker
  • halve theelepel met de rasp van een sinaasappelschil
  • het sap van 1 sinaasappel
  • halve rode peper, fijngesneden

Bereiding

Halveer de meloen en haal de zaadjes eruit. Schil de gehalveerde meloen en snij vervolgens de meloen in parten. Snij de aardbeien in kleine stukjes. Doe ze in een kom en druk met een vork de aardbeien zachtjes een beetje plat.

Voeg aan de geprakte aardbeien de suiker, sinaasappelsap, sinaasappel rasp en de fijngesneden peper toe. Meng het vervolgens. Rol de parmaham om de meloenpartjes heen.

Serveer tot slot de overheerlijke meloenpakketjes samen met de aardbeiensalsa.

Voedingswaarden

Energie 
188kcal
Auteur