Paprika-maïspannetje met spelt

Als we het over gezond eten hebben, denken we vaak aan saaie rauwkost, groenten zonder sausje en aardappels zonder jus. Die tijd is echter al lang voorbij! Met een beetje creativiteit kun je in korte tijd gezonde, maar vooral lekkere, gerechten in elkaar draaien.

Aantal personen 
2

Ingrediënten

  • 1 maïskolf (ongeveer 300 gram)
  • 1 ui
  • 1 eetlepel maïskiemolie
  • 500 ml kruidenbouillon
  • 100 gram spelt
  • 1 groene en 1 gele paprika
  • 3 tomaten
  • 1 theelepel verse kruiden (tijm, majoraan, rozemarijn)
  • zout en peper
  • cayennepeper

Bereiding

Kook de maïs in 40 minuten gaar. Snipper de ui, verhit de olie en fruit de ui in de hete olie. Voeg de kruidenbouillon en de spelt toe aan de ui. Laat het gerecht op laag vuur 30 minuten sudderen. Snijd in de tussentijd de paprika's in stukjes.

Dompel de tomaten onder in heet water, zodat je ze makkelijk kunt ontvellen en in blokjes snijden. Haal de maïskorrels van de kolf. Voeg deze samen met de paprika 10 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan het mengsel.

Pluk de blaadjes van de takjes kruiden en was deze. Voeg de kruiden en de tomaten toe aan het gerecht. Breng alles vervolgens op smaak met zout, peper en cayennepeper.

Smakelijk eten!

Auteur