Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Valtaf.nl.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.
Ingrediënten
- koude gekookte pasta (150 gram)
- 50 gram Noorse garnalen
- 50 gram tonijn uit blik (waterbasis)
- 1 gekookt ei in partjes
- 5 kerstomaatjes
- 1/8 komkommer
- 1/8 ijsbergsla
- 1/2 rode paprika
- handje kappertjes
- dressing van (1 eetlepel) olijfolie en azijn, dille
Bereiding
Kook de pasta gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
Spoel deze hierna af met koud water. Kook het ei hard in 7 minuten. Laat hem schrikken met koud, stromend water. Pel het ei en laat het afkoelen. Snij de ijsbergsla in korte reepjes.
Meng de sla met de uitgelekte pasta, garnalen en tonijn. Voeg hier 5 gehalveerde kerstomaatjes aan toe. Snij de komkommer en paprika in blokjes en voeg deze toe aan het pasta/sla mengsel. Voeg naar smaak kappertjes toe. Maak de dressing door de azijn al kloppend druppelsgewijs toe te voegen aan de olie en maak op smaak met dille. Meng deze door de salade en versier met plakjes ei.