Spaghetti, maar dan anders

Bij spaghetti denk je niet meteen aan een slank gerecht. Het kan wel. Lees hier hoe.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
20

Ingrediënten

  • 300 gram gekookte spaghetti
  • 3 tomaten
  • 1 grote ui
  • 100 gram rauwe ham
  • 1 flinke prei
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el olijfolie
  • verse basilicum naar smaak
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Bereiding

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en snipper de uit. Was en snijd de prei in ringen.
3. Snijd de rauwe ham in blokjes.
4. Verwarm de olijfolie en bak hierin de prei kort. Voeg de rauwe ham toe en laat deze voor een paar minuten mee.
5. Voeg de tomaten, ui, knoflook, peper, zout en basilicum toe.
6. Meng het groentemengsel door de spaghetti en verdeel de kaas eroverheen.

Vegatip: Vervang de rauwe ham eens door zeekraal, lamsoren of asperges.

Voedingswaarden

Energie 
478kcal
Auteur