Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Nederlandse Obesitas Kliniek.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.
Ingrediënten
- 200 gram (kastanje) champignons
- 1 rode ui
- 7 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels vloeibare honing
- 2 eetlepels citroensap
- Zout, peper
- 4 zwaardvissteaks á 150 gram
- 4 takjes verse rozemarijn
- 4 vellen bakpapier van 30 bij 30 cm
- 400 gram rösti (uit diepvrieszak)
Bereiding
Bereid de rösti volgens aanwijzingen op verpakking in 4 eetlepels olijfolie. Champignons schoonvegen met keukenpapier. In niet te dunne plakjes snijden. Ui pellen en in ringen snijden. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Champignons en ui ca. 3 minuten bakken. Pan van vuur nemen en honing erdoor roeren.
In kommetje door elkaar roeren: rest van de olie, citroensap, zout en peper. Vissteaks aan beide zijden bestrijken met saus en in midden van vellen bakpapier leggen. Ca. 5 minuten laten intrekken. Intussen over voorverwarmen op 225°C of gasstand 5. Leg rozemarijntakjes op de vissteaks. Verdeel champignonmengsel over vis. Bakpapier omhoog vouwen en boven vis dichtvouwen. Pakketjes in midden van oven in 12-15 minuten gaat bakken. Serveer met de rösti.