Getty Images
Een lekker stukje zalm doet het altijd goed op tafel. Probeer deze bijzondere curry met zalmfilet en kikker- en doperwten eens.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30 minuten
Ingrediënten
- 200 gram kikkererwten (blik of pot), afgespoeld
- 200 gram doperwtjes (blik of pot), afgespoeld
- Olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 zak wokgroenten (400 gram)
- 1 pot milde currysaus
- 300 gram zalmfilet
- 1 klein blik ananasstukjes op sap
- 1 takje koriander
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- Peper en zout
Bereiding
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de gesnipperde ui. Bak de groenten mee en laat ze even garen, voeg daarna de currysaus en de kikkererwten toe. Verdeel de zalmfilet in vier stukken en leg deze in de saus, laat het geheel langzaam garen. Voeg als laatste de stukjes ananas met sap en de doperwtjes toe en laat deze kort even meegaren. Serveer de curry met wat koriander en een lepel Griekse yoghurt per bord. Eventueel kun je naar smaak peper en zout toevoegen.
Bron
- Blije boon