Getty Images
Een basisrecept waar je eindeloos op kunt variëren
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 600-800 gram groenten (bloemkool, broccoli, courgette, paprika, wortel, prei, sperziebonen, snijbonen, pompoen, et cetera)
- 800 ml bouillon (van tablet, of zelfgemaakt)
- Eventueel verse kruiden
Bereiding
1. Verhit de bouillon.
2. Snijd de groenten in kleine stukjes. Hoe fijner je het snijdt, hoe verfijnder de soep..
3. Kook de groente ongeveer 8 minuten in de bouillon en breng op smaak met peper (misschien nog wat zout) en eventueel wat verse kruiden.
Lekker met een stukje volkoren (stok)brood.
Tips
- Voeg 50 gram pasta, vermicelli of een restje gekookte amarant, rijst of quinoa toe voor een meer gevulde soep.
- Ook lekker met soepballetjes.
- Met extra gekookte witte bonen wordt het een maaltijdsoep.
Dit recept komt van www.PuurGezond.nl.