Stroop in de mond met deze overheerlijke gekaramelliseerde koolraap. Dit hoofdgerecht is geschikt voor twee personen en heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten. Lekker met vegetarische roerbakreepjes en aardappelpuree.
Ingrediënten
- 500 gram koolraap
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels esdoornsiroop
- ½ eetlepel mosterd
Bereiding
- Snijd de koolraap in plakken en schil ze. Snijd de koolraap in reepjes. Kook de koolraap in weinig water in ca. 10-15 minuten gaar.
- Laat de groente uitlekken.
- Verwarm de olie in een grote koekenpan of braadpan en voeg de koolraap toe.
- Meng er de esdoornsiroop en de mosterd door en roerbak de groente tot alles goed is gemengd en de esdoornsiroop gaat kleuren.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 125 kcal | 415 kcal |
Eiwit | 2 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 45 gram |
Vet | 5 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 3 gram |
Vezels | 1 gram | 7 gram |
Bron
- Voedingscentrum