Grand Hotel Opduin toont de onverwachte kant van Texel

Goede wijn behoeft geen krans. Dat geldt zeker voor het beroemde viersterren wellnesshotel Grand Hotel Opduin. Toch zet hôtelier Kees den Ouden graag de schijnwerpers op een bijzonder arrangement, waarbij hij zijn gasten laat kennismaken met de geprezen wijnen van wijngaard De Kroon van Texel. Den Ouden: “Met ons Grand Cru-arrangement leggen we de gasten niet alleen culinair in de watten, we nemen ze ook mee naar Texels enige wijngaard.”

-Advertentie-

“Eigenlijk is ieder seizoen een goed moment voor een verblijf hier”, vertelt Den Ouden. “Met het strand vlakbij kun je in najaar en winter lekker uitwaaien, en geniet je in het voorjaar en de zomer vanaf terras of strandbed van de zon. En mocht het weer slechter uitvallen, dan beschikt ons hotel over een keur aan faciliteiten, zoals een fitnessruimte, een zwembad en een Beauty & Wellness Spa. Texel beschikt voorts over vele faciliteiten óók voor dagen met iets minder weer.”

Met het Grand Cru-arrangement nodigt Den Ouden zijn gasten uit om zowel zijn hotel als het eiland van een andere kant te leren kennen: “Culinair gezien heeft ons hotel bijvoorbeeld heel veel te bieden. Met het à-la-carte-restaurant De Heeren XVII, Brasserie De Franse Slag en Grand Restaurant Opduin komen we tegemoet aan ieders wensen en werken we met heel veel mooie regionale producten.” Trots weet Den Ouden te melden dat De Heeren XVII in de Gault Millau 2010 staat. “Een mooie verdienste van onze chefkok die een kaart heeft weten samen te stellen, waar menig restaurant jaloers op is.”

Texelse wijn

wijn
Wijn op Texel? En nog bekroond ook? “Ja, zoiets unieks wil je je gasten niet onthouden”, vertelt Den Ouden. Jan-Jaap Kroon van wijngaard De Kroon van Texel vult aan: “We zijn in 2003 begonnen met de eerste wijnranken. Die hielden zich opvallend goed. Reden voor ons om op te schalen naar een wijngaard met zo’n achtduizend ranken.” 
Omdat het enkele jaren duurt, voordat de ranken druiven dragen, kon De Kroon vorig jaar pas de eerste flessen op de markt brengen. Met resultaat: “Met onze Johanniter wonnen we het keurzegel van het Nederlands Wijninstituut en met onze Riesel hebben we zelfs een bronzen medaille in de wacht gesleept.”

Jan-Jaap Kroon leidt de gasten van Grand Hotel Opduin graag rond door zijn wijngaard. De tour eindigt in een schapenboet die dienst doet als wijnmakerij: “Daar staan drie van onze mooiste wijnen klaar om te proeven.” Hôtelier Den Ouden is bijzonder enthousiast over de producten van de wijngaard: “Daarom zorgen we ervoor dat er bij aankomst op de kamer al een flesje klaarstaat.”

Het Grand Cru-arrangement in het kort: vanaf € 229,- p.p. *
  • 2 overnachtingen met uitgebreid Texels ontbijtbuffet
  • een culinair driegangendiner
  • een bezoek aan wijngaard De Kroon van Texel mét proeverij
  • een dag fietshuur met rijkgevulde koeltas
  • een fles Texelse wijn op de kamer bij aankomst.

Meer informatie of boeken?
Bel 0222 31 74 45 of kijk op opduin.nl/plus.

* zie www.opduin.nl/plus voor de exacte prijs en inhoud van het arrangement
Auteur