Een snel gerecht, gebaseerd op de Mexicaanse keuken.
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 15-30 minuten
Ingrediënten
150 gram zilvervliesrijst
1 ui
1 Spaanse peper
1 groene of gele paprika
1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
1 eetlepel olie
150 gram Mexico melange, diepvries
½ blik tomatenblokjes zonder zout
½ komkommer
½ bosje koriander
1 teentje knoflook
50 ml halfvolle yoghurt
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de ui, de peper en de paprika schoon. Snijd de ui in snippers, de paprika in blokjes en het pepertje fijn.
- Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
- Bak de paprika en het pepertje mee.
- Voeg de de kidneybonen, de Mexico melange en de tomatenblokjes toe. Laat de chili 10 minuten zacht pruttelen.
- Was de halve komkommer en schaaf het stuk in dunne plakjes.
- Was de koriander en knip de blaadjes klein.
- Pers het teentje knoflook uit boven een schaal en klop er de yoghurt, de helft van de koriander en wat peper door.
- Maak het chilimengsel op smaak met de rest van de koriander.
- Geef de plakjes komkommer, het chilimengsel en de yoghurtsaus bij de rijst.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik: Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in deze pittige paddenstoelsoep.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van ei
Voedingswaardentabel
Energie 605 kcal
Eiwit 25 gram
Koolhydraten 95 gram
Waarvan suikers 10 gram
Vet 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Vezels 20 gram
Zout < 0.1 gram
- Voedingscentrum