Getty Images
De Hollandse aardappel in een buitenlands jasje
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 600 gram vastkokende aardappelen
- 1 kleine courgette
- 200 gram wortelen
- 1 ui
- Stukje gemberwortel (groot van ½ duim)
- 1 eetlepel olie
- ½ eetlepel rode currypasta (pot)
- ½ dl kokosmelk
- Citroensap
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken. Kook de aardappelplakken in weinig water 5 minuten.
- Was de courgette en snijd hem in plakken.
- Schrap de wortelen en snijd ze in plakken.
- Kook de plakken courgette en wortel in nog 5 minuten met de aardappelen mee gaar.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Schil het stukje gember en rasp het fijn.
- Fruit de ui en de gember in de hete olie. Bak de currypasta kort mee.
- Voeg de kokosmelk toe en breng dit aan de kook.
- Laat de aardappelen en groente uitlekken en schep ze voorzichtig door het currymengsel.
- Warm het geheel goed door. Maak het op smaak met wat citroensap.
Menusuggestie
Lekker met vegetarische balletjes.
Hiervoor heb je nodig...
150 gram vegetarische balletjes
1 eetlepel vloeibare margarine
Ingrediënten over?
Kokosmelk:
Bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
410kcal
Eiwit
8 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
9 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
340 milligram
Bron
- Voedingscentrum