Aardappelcurry met ei

Getty Images

Aziatisch genieten van de vertrouwde aardappel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 600 gram vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • Stukje gemberwortel (grootte ca. 1 duim)
  • ½-1 rode peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 100 ml groentebouillon met minder zout
  • 2 eetlepels kokosmelk

Bereiding

  1. Kook de eieren in 10 minuten hard.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes. Kook de aardappelblokjes in weinig water 5 minuten.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  5. Snijd de peper in de lengte open en verwijder de pitjes. Snijd de peper in schuine ringetjes.
  6. Fruit de ui en de gember in de hete olie. Bak de kerrie kort mee tot het gaat geuren.
  7. Voeg de aardappelblokjes, de groentebouillon, de kokosmelk en de ringetjes peper toe en breng dit aan de kook. Laat het 10 minuten zacht stoven.
  8. Pel de eieren en snijd ze in parten. Meng de parten ei door de curry en warm het geheel goed door.

Menusuggestie

Lekker met witte kool.

Hiervoor heb je nodig...

  • 500 gram witte kool

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Kokosmelk: bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
475kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum