Getty Images
Een dessert dat het altijd goed doet: aardbeienkwark. Lekker fris-zoet en natuurlijk met verse aarbeien.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 250 gram aardbeien
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gram halfvolle kwark
Bereiding
- Maak de aardbeien schoon en houd 2 mooie achter voor garnering.
- Pureer de rest van de aardbeien in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Klop de aardbeienpuree met de vanillesuiker en eventueel wat likeur door de kwark.
- Snijd de achtergehouden aardbeien in plakjes.
- Verdeel de aardbeienkwark over 2 schaaltjes en garneer met de aardbei.
Ingrediënten over?
Kwark: gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de kwark afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast. Kwark is ook heerlijk op brood met verse kruiden of fruit.
Voedingswaarden
Energie
125kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
1 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
80 milligram
Bron
- Voedingscentrum