Abrikozensalade met oranjebloesemwater

Getty Images

Een frisse zomerse salade!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • Ca. ½ eetlepel oranjebloesemwater
  • 6 verse abrikozen of 12 gedroogde abrikozen

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Snijd het vruchtvlees van 1 helft in stukjes en pers de andere helft uit.
  2. Meng wat geraspte schil en het oranjebloesemwater door het sinaasappelsap. Trek het velletje van de abrikozen, halveer ze en verwijder de pit.
  3. Snijd de abrikozen in partjes en meng er de blokjes sinaasappel en het sinaasappel-oranjebloesemsausje door.
  4. Was eventueel de gedroogde abrikozen, knip ze in repen en laat ze een uur in het sausje wellen.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht Palestijns platbrood met kip, groente en olijven.

Ingrediënten over?

Bewaar verse abrikozen in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
45kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
8 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum