Getty Images
Een heerlijk gerecht!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 1 rode peper
- 4 drumsticks
- 1 eetlepel rozijnen
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 2 eetlepels olie
- 150 gram zilvervliesrijst
- 200 gram snijbonen
- 100 gram worteltjes
- 8 groene gevulde olijven
- 100 gram doperwtjes
- 4 takjes koriander
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Maak de peper schoon en verwijder de zaadlijsten en de meeste pitjes. Snijd de peper in reepjes.
- Neem het vel van de drumsticks.
- Breng 4 dl water met de helft van de ui en de helft van de reepjes peper aan de kook en laat hierin de drumsticks in 40 minuten gaar worden.
- Was de rozijnen.
- Fruit de rest van de ui met de komijn in de olie glazig.
- Voeg de rijst toe en bak kort mee tot alle korrels glanzen.
- Voeg de bouillon van de kip toe en de rozijnen en kook de rijst 15 minuten.
- Maak de snijbonen en de worteltjes schoon. Snijd de snijbonen in smalle repen en de worteltjes in plakken.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Meng de groente en de olijven door de rijst en kook dit 5 minuten.
- Meng er de doperwtjes door en leg de drumsticks op de rijst. Laat het geheel in nogmaals 5 minuten verder gaar worden.
- Was de koriander en knip het fijn. Strooi de koriander er over.
Ingrediënten over?
Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
785kcal
Eiwit
55 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
880 milligram
Bron
- Voedingscentrum