Getty Images
Een gevulde omelet met aubergine en aardappel is lekker makkelijk en heerlijk genieten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram vastkokende aardappelen
- 1 rode ui
- 1-2 aubergines
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 4 eieren
- 4 eetlepels halfvolle melk
- 2 theelepels provençaalse kruiden
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappelblokjes in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
- Maak de ui en de aubergine schoon.
- Snijd de ui in snippers en de aubergine in blokjes.
- Verwarm de margarine in een hapjespan of grote koekenpan en bak hierin de aubergine al omscheppend gaar.
- Fruit de ui kort mee.
- Voeg de blokjes aardappel toe. Maak het mengsel op smaak met wat peper.
- Klop de eieren los met de melk en voeg peper en de Provençaalse kruiden toe.
- Giet het eiermengsel over het auberginemengsel. Laat de eieren op niet te heet vuur gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met een geroosterde volkoren boterham.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 volkoren boterhammen
Ingrediënten over?
Aubergine: bewaar aubergines op kamertemperatuur, bijvoorbeeld de voorraadkast. Ze blijven in de originele verpakking of in plastic 5-7 dagen goed.
Voedingswaarden
Energie
440kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
9 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum