Getty Images
Deze stoofpot brengt u helemaal in Italiaanse sferen. De ansjovis zorgt voor een beetje extra pit. Dit gerecht is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 30+ minuten. Lekker met gebakken visfilet en aardappelen.
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 stengel bleekselderij
- Stukje winterwortel
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 2 ansjovisfiletjes (blikje)
- 1 eetlepel olie
- 2 gepelde tomaten (blik)
- 1 laurierblad
- Mespunt tijm
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de aubergine in flinke blokken, de bleekselderij in boogjes, de wortel in halve plakjes en de ui en de knoflook in snippers.
- Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
- Fruit de ui, de bleekselderij en de wortel 5 minuten in de hete olie.
- Voeg de knoflook, de ansjovis, de aubergine, de tomaten, het laurierblad en de tijm toe.
- Giet er een beetje water bij en laat het gerecht met een deksel op de pan in 20 minuten gaar stoven.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 120 kcal | 385 kcal |
Eiwit | 4 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 10 gram | 35 gram |
Vet | 6 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 2 gram |
Vezels | 6 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum