Getty Images
Heerlijk gezond! Nóg lekkerder met gemalen kaneel of kardemom.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 100 gram blauwe of bosbessen
- 1 banaan
- 4 eetlepels (bulgaarse) yoghurt
- 1 dl halfvolle melk
- Citroensap
- Gemalen kaneel of kardemom
Bereiding
Was de bessen en houd een paar achter voor garnering.
Mix de rest van de bessen met de banaan, de yoghurt en de melk in de keukenmachine of met een blender tot een gladde drank.
Maak op smaak met wat citroensap.
Verdeel het over 2 glazen en garneer met de achtergehouden bessen en stuif er wat kaneel- of kardemompoeder over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht courgettesoep met zalm en volkorenbrood.
Voedingswaarden
Energie
235kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
3 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum