Getty Images
Kook je bloemkool eens in een tomatensausje, zo krijgt deze een hele andere smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 sjalot of kleine ui
- 1 eetlepel olie
- 150 gram tomatenblokjes zonder zout
- ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- ½ theelepel gemberpoeder
- 1 kleine bloemkool
Bereiding
- Pel de sjalot en snijd hem klein. Fruit de sjalot glazig in de olie.
- Voeg de tomatenblokjes toe met de koriander en het gemberpoeder en laat de saus 10 minuten zacht koken.
- Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes.
- Kook de bloemkoolroosjes in de saus in ca. 8 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met kipfilet en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 kleine kipfilets
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik: doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
115kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
6 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum