Bloemkoolroosjes in tomatensaus

Getty Images

Kook je bloemkool eens in een tomatensausje, zo krijgt deze een hele andere smaak.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalot of kleine ui
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram tomatenblokjes zonder zout
  • ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 kleine bloemkool

Bereiding

  1. Pel de sjalot en snijd hem klein. Fruit de sjalot glazig in de olie.
  2. Voeg de tomatenblokjes toe met de koriander en het gemberpoeder en laat de saus 10 minuten zacht koken.
  3. Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes.
  4. Kook de bloemkoolroosjes in de saus in ca. 8 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met kipfilet en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 kleine kipfilets
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik: doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
115kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
7 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum