Getty Images
Iedereen zal smullen van deze ovenschotel met bloemkool.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 1 kleine bloemkool
- Stukje prei
- 150 gram champignons
- 150 gram rundergehakt
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel tomatenpuree
- Paprikapoeder
- ± 150 ml halfvolle melk
- Nootmuskaat
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes.
- Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Kook de bloemkool in ± 8 minuten in weinig water net gaar.
- Bak het gehakt in de margarine in een braadpan gaar en rul.
- Bak de preiringen en de champignons enkele minuten mee. Voeg de tomatenpuree en 100 ml water toe en warm dit goed door.
- Maak het mengsel op smaak met peper en paprikapoeder.
- Maak van de aardappelen met hete melk een smeuïge puree. Maak de aardappelpuree op smaak met peper en nootmuskaat.
- Schep de helft van de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover.
- Schep de bloemkool erop en dek dit af met de rest van de puree.
- Laat het gerecht onder een hete grill of in een voorverwarmde hete oven lichtbruin kleuren.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden
Voedingswaarden
Energie
565kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
500 milligram
Bron
- Voedingscentrum