Getty Images
Een heerlijke bonenburger die zeker het proberen waard is!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30
Ingrediënten
- 1 pot bruine bonen
- 1 winterwortel
- 2 rode uien
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 ei
- 4 eetlepels havermout
- (gerookt) paprikapoeder
- Citroensap
- 600 gram spinazie
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Spoel de bruine bonen onder koud water en laat ze uitlekken.
- Maak de wortel schoon en rasp hem grof. Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein. Fruit 1 ui en de knoflook zacht in 1 eetlepel margarine en laat dit afkoelen. Prak ¾ van de bruine bonen klein. Klop het ei los. Meng door de kleingemaakte bonen de rest van de bonen, de gefruite ui, het losgeklopte ei, 2 lepels geraspte wortel en de havermout. Maak het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en wat citroensap. Vorm er 6 burgers van en laat ze afgedekt in de koelkast een half uur opstijven.
- Was de spinazie en laat de groente uitlekken.
- Verwarm 1 eetlepel margarine en bak hierin de bonenburgers in ca. 8 minuten heet en bruin.
- Verwarm de olie in een wok en roerbak de rest van de ui. Voeg de spinazie en de rest van de geraspte wortel toe en roerbak de groente gaar. Maak op smaak met een kneepje citroen.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Spinazie:
Eet spinazie het liefst op de dag van aankoop of bewaar de groente maximaal 2 dagen in de koelkast, in een plastic zak met gaatjes.
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
500 gram
Vezels
25 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1720 milligram
Bron
- Voedingscentrum