Bowlfood met couscous en zalm

Getty Images

Bowl is het Engelse woord voor kom. Bij een bowlrecept worden alle ingrediënten in één kom met elkaar vermengd.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • Stuk pompoen (ca. 500 gram)
  • 150 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 eetlepel olie
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 150 gram volkoren couscous
  • 150 gram gerookte zalm
  • 4 takjes peterselie

Bereiding

  1. Was het stuk pompoen. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de draden en pitten. Snijd de stukken pompoen in blokjes.
  2. Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Fruit de ui met het komijnzaad in de hete olie. Voeg de blokjes pompoen en de sperziebonen toe met 100 ml water. Stoof de groente met een deksel op de pan in ca. 12 minuten gaar.
  5. Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
  6. Doe de couscous in een schaal en schenk er de kokende bouillon op. Meng alles goed en laat de couscous 10 minuten afgedekt wellen.
  7. Snijd de zalm in reepjes.
  8. Was de peterselie en knip het klein.
  9. Meng de groente met de couscous en maak het op smaak met peper of paprikapoeder. Verdeel de couscous over 2 kommen, schik de zalm er op en strooi er peterselie over.

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van bouillon en verpakte zalm raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Gerookte zalm: gerookte zalm kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gerookte zalm goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de zalm in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte zalm nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte zalm.
 

Voedingswaarden

Energie 
500kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
3000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum