Getty Images
Vandaag staat op het menu: broccoli met pittige sinaasappelsaus. Ook lekker met tartaar met uienringen en aardappelen. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 500 gram broccoli
- ¼ rode peper
- ½ teentje knoflook
- 1 dl sinaasappelsap
- 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
- 1 theelepel mosterd
- 2 theelepels maïzena
Bereiding
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
- Snijd het stukje peper en de knoflook fijn.
- Breng het sinaasappelsap met de peper, de knoflook, de geraspte sinaasappelschil en de mosterd aan de kook.
- Roer de maïzena met een lepel water glad en roer dit door het sinaasappelsap.
- Kook de saus al roerend een minuut door.
- Giet de broccoli af en schep het sausje er door.
Menusuggestie
Lekker met tartaar met uienringen en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 uien
- 2 tartaartjes
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Bewaar een geopend pak sinaasappelsap maximaal 3 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
75kcal
Eiwit
9 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
6 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum