Broccolisalade met granaatappelpitjes

Getty Images

Een saladevariatie: broccoli met een friszuur tintje.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel (balsamico)azijn
  • 50 gram granaatappelpitjes

Bereiding

  1. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  2. Kook de groente in weinig water in een paar minuten net gaar.
  3. Maak een dressing van de olie met de azijn en wat peper.
  4. Laat de broccoli uitlekken.
  5. Schep de dressing en de granaatappelpitjes door de nog warme groente en laat dit afkoelen.
  6. Menusuggestie

Lekker met tartaar met uienringen en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 tartaartjes
  • 1 grote ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
125kcal
Eiwit 
8 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
100 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum