Getty Images
Een saladevariatie: broccoli met een friszuur tintje.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram broccoli
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel (balsamico)azijn
- 50 gram granaatappelpitjes
Bereiding
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de groente in weinig water in een paar minuten net gaar.
- Maak een dressing van de olie met de azijn en wat peper.
- Laat de broccoli uitlekken.
- Schep de dressing en de granaatappelpitjes door de nog warme groente en laat dit afkoelen.
- Menusuggestie
Lekker met tartaar met uienringen en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 tartaartjes
- 1 grote ui
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 6 aardappelen
Voedingswaarden
Energie
125kcal
Eiwit
8 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
6 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
100 milligram
Bron
- Voedingscentrum