Getty Images
Goedgevuld met tomaat, prei, bleekselderij en ui.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 4 stengels bleekselderij
- 2 vleestomaten
- 1 dunne prei
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 blik of pot bruine bonen
- 1/4 groentebouillontablet met minder zout
- 1/2 bosje koriander
- 50 gram alfalfa
- 1/2 bruin stokbrood
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de bleekselderij in boogjes, de tomaten in stukjes en de prei in ringen.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Bak de bleekselderij, de prei en het chilipoeder kort mee.
- Laat de bonen uitlekken en spoel ze af.
- Voeg de tomaten, 500 milliliter water met het stukje bouillontablet en de bonen toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten zacht.
- Was de koriander en de alfalfa.
- Knip de koriander klein boven een kommetje.
- Verdeel de alfalfa over 2 soepborden en schep de kokende soep er op.
- Strooi aan tafel de koriande over de soep en geef er een stukje stokbrood bij.
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
25 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1900 milligram