Getty Images
Hoofdgerecht voor 2 personen of lunchgerecht voor 4 personen.
Aantal personen
Hoofdgerecht voor 2 of lunch voor 4
Bereidingsduur
20 minuten
Ingrediënten
- 150 gram bulgur
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 3 eetlepels tomatensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- ½ komkommer
- 250 gram kleine roma-tomaten of snoeptomaatjes
- ½ granaatappel
- klein bosje verse koriander
- klein bosje platte peterselie
- falafelballetjes (circa 200 gram)
- 50 gram gemengde sla
- 100 gram zwarte olijven
Bereiding
- Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng de gedroogde kruiden, het tomatensap, 1 eetlepel olijfolie en het citroensap erdoor.
- Schep goed om en laat afkoelen. Was de komkommer en snijd in kleine blokjes.
- Halveer de tomaatjes en haal de pitjes uit de granaatappel. Hak de verse kruiden fijn.
- Verhit de andere eetlepel olie in een koekenpan en bak de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep ondertussen de fijngehakte verse kruiden en de komkommer door de bulgur.
- Verdeel de salade over twee kommen.
- Garneer met de sla, tomaten, olijven, granaatappelpitjes en falafel. Lekker met tzatziki.
Bron
- Plus Magazine