Bulgursalade met falafel

Getty Images

Hoofdgerecht voor 2 personen of lunchgerecht voor 4 personen.

Aantal personen 
Hoofdgerecht voor 2 of lunch voor 4
Bereidingsduur 
20 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram bulgur
  • 1 theelepel ­gemalen komijn
  • 1 thee­lepel gemalen koriander
  • 3 eetlepels tomatensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 ­eetlepels citroensap
  • ½ komkommer
  • 250 gram kleine roma-tomaten of snoep­tomaatjes
  • ½ ­granaatappel
  • klein bosje verse koriander
  • klein bosje platte peter­selie
  • falafel­balletjes (circa 200 gram)
  • 50 gram ­gemengde sla
  • 100 gram zwarte olijven

Bereiding

  • Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng de gedroogde kruiden, het tomatensap, 1 eetlepel olijfolie en het citroensap erdoor.
  • Schep goed om en laat afkoelen. Was de komkommer en snijd in kleine blokjes. ­
  • Halveer de tomaatjes en haal de pitjes uit de granaatappel. Hak de verse kruiden fijn.
  • Verhit de andere eetlepel olie in een koeken­pan en bak de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep ­ondertussen de fijngehakte verse kruiden en de komkommer door de bulgur.
  • Verdeel de salade over twee kommen.
  • Garneer met de sla, tomaten, olijven, granaatappelpitjes en falafel. Lekker met tzatziki.
Auteur 
Bron 
  • Plus Magazine