Getty Images
Een voorgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten.
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 2 sneetjes volkorenbrood
- 6 ansjovisfilets
- 1 eetlepel azijn
- Mespunt suiker
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel olie
- Basilicum
- Stuk komkommer
- 1 kleine krop (romaanse) sla
- Stukje parmezaanse kaas
Bereiding
- Warm de grill voor.
- Halveer het teentje knoflook en bestrijk hiermee het brood.
- Snijd het brood in blokjes.
- Rooster de broodblokjes onder de grill bruin en krokant.
- Wrijf 1 ansjovisfilet fijn en maak er met de azijn, peper, de suiker, de mosterd, 1 eetlepel water en de olie een dressing van.
- Snijd de komkommer in blokjes.
- Was de sla en scheur de sla in stukken.
- Meng de komkommer, de rest van de ansjovisfilets en de dressing door de sla.
- Strooi de broodblokjes er over en schaaf er wat krullen Parmezaanse kaas over.
[ITEMADVERTORIAL]
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht lamskoteletje, venkelsalade met citroen en aardappelpuree.
Voedingswaarden per persoon | |
Recept | |
Energie | 225 kcal |
Eiwit | 15 gram |
Koolhydraten | 15 gram |
Vet | 10 gram |
Verzadigd vet | 3 gram |
Vezels | 3 gram |
Bron
- Voedingscentrum