Getty Images
Deze goed gevulde Caesarsalade met ansjovisfilets is een echte klassieker. Probeer het zelf, eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 2 sneetjes volkorenbrood
- 6 ansjovisfilets
- 1 eetlepel azijn
- Mespunt suiker
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel olie
- Basilicum
- Stuk komkommer
- 1 kleine krop (romaanse) sla
- Stukje parmezaanse kaas
Bereiding
- Warm de grill voor.
- Halveer het teentje knoflook en bestrijk hiermee het brood.
- Snijd het brood in blokjes.
- Rooster de broodblokjes onder de grill bruin en krokant.
- Wrijf 1 ansjovisfilet fijn en maak er met de azijn, peper, de suiker, de mosterd, 1 eetlepel water en de olie een dressing van.
- Snijd de komkommer in blokjes.
- Was de sla en scheur de sla in stukken.
- Meng de komkommer, de rest van de ansjovisfilets en de dressing door de sla.
- Strooi de broodblokjes er over en schaaf er wat krullen Parmezaanse kaas over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht runderrolletjes met pesto, snijboontjes en krielaardappeltjes.
Ingrediënten over?
Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Door het hoge zoutgehalte is ansjovis in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Voeg dan geen extra zout toe.
Voedingswaarden
Energie
210kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
3 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum