Caesarsalade met mosselen

Caesarsalade met mosselen
Het Nederlands Mosselbureau

Voeg voor een maaltijdsalade gebakken reepjes ontbijtspek en partjes tomaat toe. Lekker met knapperig stokbrood.

Aantal personen 
2-4

Ingrediënten

  • 500 gram mosselen
  • 75 milliliter witte wijn
  • 1/2 bosje bladselderij
  • 3 eieren
  • 2 sneetjes casinobrood, zonder korst
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ansjovisfilet in olie (blikje), uitgelekt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 koopjes little gem of kropslaharten
  • 1 rode ui, in ringen
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas, in vlokken geschaafd

Bereiding

  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
  2. Doe de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime hoge pan.
  3. Maal er royaal peper over.
  4. Kook de mosselen 6 tot 8 minuten met deksel, of tot alle schelpen open staan.
  5. Kook de eieren in 8 minuten hard en snijd ze in partjes.
  6. Snijd het brood in blokjes en schep om met 1 eetlepel olijfolie.
  7. Rooster het brood in een droge koekenpan goudbruin en krokant.
  8. Bestrooi de croutons met zout.
  9. Hak de ansjovisfilet klein en klop met het citroensap, de resterende 3 eetlepels olijfolie en de mayonaise tot een gladde dressing.
  10. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  11. Was de sla en verdeel de blaadjes over 4 borden.
  12. Verdeel de mosselen met de partjes ei, de uienringen en de croutons over de sla.
  13. Lepel de dressing over de salade en bestrooi met de Parmezaanse kaasvlokken.