Het Nederlands Mosselbureau
Voeg voor een maaltijdsalade gebakken reepjes ontbijtspek en partjes tomaat toe. Lekker met knapperig stokbrood.
Aantal personen
2-4
Ingrediënten
- 500 gram mosselen
- 75 milliliter witte wijn
- 1/2 bosje bladselderij
- 3 eieren
- 2 sneetjes casinobrood, zonder korst
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ansjovisfilet in olie (blikje), uitgelekt
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 koopjes little gem of kropslaharten
- 1 rode ui, in ringen
- 3 eetlepels Parmezaanse kaas, in vlokken geschaafd
Bereiding
- Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
- Doe de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime hoge pan.
- Maal er royaal peper over.
- Kook de mosselen 6 tot 8 minuten met deksel, of tot alle schelpen open staan.
- Kook de eieren in 8 minuten hard en snijd ze in partjes.
- Snijd het brood in blokjes en schep om met 1 eetlepel olijfolie.
- Rooster het brood in een droge koekenpan goudbruin en krokant.
- Bestrooi de croutons met zout.
- Hak de ansjovisfilet klein en klop met het citroensap, de resterende 3 eetlepels olijfolie en de mayonaise tot een gladde dressing.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Was de sla en verdeel de blaadjes over 4 borden.
- Verdeel de mosselen met de partjes ei, de uienringen en de croutons over de sla.
- Lepel de dressing over de salade en bestrooi met de Parmezaanse kaasvlokken.