Getty Images
Een heerlijk voorgerechtje dat in een klein kwartier op tafel staat. Geschikt voor 2 personen. Laat het u smaken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15
Ingrediënten
- 1 kleine ui of sjalot
- 1-2 courgettes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- Een halve citroen
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Maak de courgette schoon en snijd hem in de lengte door. Snijd de helften in dikke plakken.
- Fruit de ui zacht in de margarine. Voeg de plakken courgette toe.
- Rasp er wat citroenschil boven en voeg wat citroensap toe.
- Stoof de courgette in 8 minuten gaar. Maak de groente op smaak met wat peper.
Menusuggestie
Lekker met gebakken kipfilet en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 kleine kipfilets
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Halve citroen:
Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.
Voedingswaarden
Energie
90kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
3 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
60 milligram
Bron
- Voedingscentrum