Getty Images
Deze snelle ratatouille breng je op smaak met Provençaalse kruiden.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 courgettes (ca. 500 gram)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 tomaten
- 5 olijven
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
Bereiding
- Was de courgettes en halveer ze in de lengte. Snijd de helften in plakken.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Halveer de olijven.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui met de knoflook.
- Voeg de blokjes tomaat, de courgette, de olijven, wat Provençaalse kruiden en peper toe. Smoor de groente in 8-10 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met gestoofde vis en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 200 gram vis (bijv. pangasius, koolvis)
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Ingrediënten over?
Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om dit uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Voedingswaarden
Energie
125kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
4 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
400 milligram
Bron
- Voedingscentrum